ZUPA SEROWO - TRUFLOWA

4.51 (196 ocen)

  • 40 min

W zeszłym tygodniu wybraliśmy się z mężem na obiad do pewnej warszawskiej Restauracji, gdzie zamówiliśmy właśnie taką zupę. Ten smak za mną chodził i chodził.... Postanowiłam, że postaram się odtworzyć to danie, by móc delektować się taką zupą też w domu.

  • 40 min

Składniki:

  • 2 litry bulionu
    5 serków tylżyckich (każdy po 100g)
    2 marchewki
    1 seler
    1 mały por
    1 pietruszka
    2 cebule
    4 duże ząbki czosnku
    oliwa z oliwek - biała trufla Monini
    świeżo mielony pieprz biały
Wystaw ocenę:

4.51 (196 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa serowo - truflowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do gotowego bulionu dodajemy bardzo drobno pokrojoną włoszczyznę. Po zagotowaniu dodajemy serki, gotujemy aż do momentu całkowitego rozpuszczenia.Cebule i czosnek drobno kroimy, z odrobiną oliwy podsmażamy na patelni. Do momentu aż cebula się zarumieni.
    Po rozpuszczeniu się serków dodajemy do naszej zupy przygotowane: cebulę i czosnek. Po połączeniu wszystkich elementów dolałam jeszcze dwie stołowe łyżki oliwy. Przed samym podaniem już na talerzu delikatnie obsypujemy świeżo zmielonym pieprzem.
    Możemy podawać z bagietką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować