Zupa serowa z makaronem

4.7 (201 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Moi synowie (15 i 10 lat) za nią przepadają i zawsze proszą o dokładkę. Jest smaczna i pożywna, a jej przygotowanie nie zajmuje dużo czasu.

Składniki:

  • ● 2 serki topione kremowe (bez dodatków)
    ● 2 marchewki
    ● por
    ● 2 łyżki mąki
    ● 2 łyżki kwaśnej śmietany
    ● 2 drobiowe kostki rosołowe
    ● przyprawa uniwersalna
    ● sól
    ● biały pieprz
    ● gruby makaron
Wystaw ocenę:

4.7 (201 ocen)

Zobacz również:

Zupy Ser

Zupa serowa z makaronem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Oczyszczonego i dokładnie
    umytego pora i marchewki
    kroimy w krążki i gotujemy
    w wywarze z kostki rosołowej
    (ok. 1,5 litra) 15-20 minut.
  • 2. W szklance ciepłej wody
    rozpuszczamy serki topione,
    dodajemy mąkę i śmietanę,
    mieszamy. Wlewamy do wrzącego
    wywaru i chwilę gotujemy,
    cały czas mieszając.
    Doprawiamy do smaku przyprawą uniwersalną,
    solą i białym pieprzem.
  • 3. Do zupy dodajemy ugotowany
    oddzielnie makaron
    i obficie posypujemy drobno
    posiekanym koperkiem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Sery

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_03-2008

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować