zupa szpinakowa na rosole

4.49 (155 ocen)

  • 15 min

Ta smaczna i pełna witamin zupa to mój sposób na wykorzystanie niedzielnego rosołu. W sam raz na poniedziałkowy obiad. Gotowa w kilka minut.

  • 15 min

Składniki:

  • 2 litry rosołu (najlepiej z marchewką)
    200 g szpinaku mielonego (może być mrożony)
    2 ząbki czosnku
    3 łyżki kwaśnej śmietany
    pieprz
    makaron nitki
Wystaw ocenę:

4.49 (155 ocen)

Zobacz również:

Zupy Rosół

Zupa szpinakowa na rosole - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rosół zagotować, dodać szpinak. Gotować kilka minut. Do miseczki przełożyć śmietanę i wlać chochelkę zupy, szybko wymieszać rózgą i wlać do garnka. Dodać starty drobno czosnek i doprawić do smaku. Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu. Zupę podawać z makaronem.

Porady

Dobrze smakuje także podana z grzankami

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Szpinak

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować