Zupa szpinakowa

0 (0 ocen)

  • 40 min

Prosta, super szybka zupa

  • 40 min

Składniki:

  • 300 g szpinaku baby
    200 g wędzonego boczku
    1 cebula
    3 ząbki czosnku
    1 łyżka masła
    2 ziemniaki
    1 marchew
    1,2 l bulionu warzywnego
    sól, pieprz

Zupa szpinakowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na rozgrzanym maśle smażymy boczek, ziemniaki pokrojone w kostkę, posiekaną cebulę, przeciśnięty przez praskę czosnek. Chwilę razem smażymy, dodajemy szpinak.

    Po 10 min zalewamy gorącym bulionem. Dodajemy startą marchew. Gotujemy do miękkości ziemniaków.

    Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy