Zupa szczawiowa

4.5 (148 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Grasz w zielone?? Takie pytanie nasuwa mi się za każdym razem gdy ją gotuje:)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • ZUPA SZCZAWIOWA:
    - szczaw koncentrat (1 słoiczek): 320 mililitrów
    - bulion drobiowy: 2 litry
    - śmietana kremówka: 2 łyżki
    - jajka ugotowane na twardo (można więcej jesli lubicie): 4 sztuki
Wystaw ocenę:

4.5 (148 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa szczawiowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do gorącego bulionu drobiowego dodajemy koncentrat szczawiowy, gotujemy parę minut. Następnie dodajemy kilka łyżek śmietany kremówki - zagotowujemy.
    Zupa Gotowa:)
  • 2. Jajko obieramy kładziemy na głęboki talerz, kroimy w cząstki lub plasterki, zalewamy zupą.
    Smacznego:)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować