Zupa "ryżanka"

0 (0 ocen)

Prosta , łatwa lecz smaczna zupa na podstawie rosołu z dodatkiem płatków ryżowych.

Składniki:

  • 1 szyja z indyka

    2 skrzydełka z kurczaka

    2-3 marchwie

    2 małe pietruszki

    1/2 średniego selera

    1 mała cebula

    1 łyżka przyprawy do rosołu ( u mnie firmy TEN SMAK)

    sól do smaku

    ok 5 łyżek płatków ryżowych
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa "ryżanka" - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Warzywa myjemy i obieramy
    Marchew kroimy w plasterki
    Do garnka wrzucamy mięso warzywa i przyprawę. Całość zalewamy 1 l wody
    Gotujemy na małym ogniu do momentu aż warzywa staną się miękkie
    Z rosołu wyciągamy seler, pietruszkę oraz mięso. Wrzucamy płatki ryżowe i gotujemy jeszcze 15 minut
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ryż

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować