Zupa ryżowa z marchewką

4.51 (186 ocen)

  • 35 min

Lekka zupa ,rozgrzewająca w chłodne ,pochmurne dni.

  • 35 min

Składniki:


  • 100 g ryżu
    400 g marchewki
    40 g masła
    łyżka mąki
    cebula
    1 l bulionu warzywnego
    natka pietruszki
    sól ,pieprz
Wystaw ocenę:

4.51 (186 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa ryżowa z marchewką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Zupa ryżowa z marchewką 1. Marchew obieramy i kroimy w cienkie talarki. Razem z posiekaną cebulą podsmażamy na maśle około 2-3 min ,oprószamy mąką i zalewamy bulionem ,cały czas mieszając. Osobno gotujemy ryż (półtwardo) ,płuczemy zimną wodą i osączamy na sicie. Dodajemy do zupy i gotujemy do jego miękkości. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Zupę podajemy z posiekaną natką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować