Zupa rybna z brukselką

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 40 min

Zupka fajna, lekka i smaczna.

  • 40 min

Składniki:

  • 250 g dorsza
    200 g brukselki
    1 marchewka
    1 pietruszka
    1 cebula
    1 łyżka startego imbiru (korzeń)
    ćwierć łyżeczki imbiru w proszku
    szczypta bazyli
    szczypta suszonej natki pietruszki
    1 łyżka oliwy
    1 łyżeczka sosu sojowego grzybowego lub magii
    sól
    pieprz

Zupa rybna z brukselką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Warzywa (oprócz brukselki) pokroić w plasterki lub słupki, cebulę w piórko, zalać 1 litrem wody. Gotwać ok 15 min, dodać przekrojoną na pół brukselę i imbir, doprawić łyżką oliwy, dodać bazylię, imbir w proszku i gotować ok 10 mn, następnie włożyć kawałki ryby i gotować kolejne 10 min. Rybę wyjąć, oddzielić od ości i połamać na kawałki, po czym ponownie włożyć do zupy. Doprawić sosem sojowym, solą i pieprzem, posypać natką pietruszki.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_11-2014

Komentarze

Podobne przepisy