Zupa rybna wg Moniki

4.5 (200 ocen)

Moja pierwsza zupa rybna, która jadłam i robiłam ale myślę,że nie ostatnia:)

Składniki:

  • 400 g fileta z tołpygi
    1,5 marchewki
    1 pietruszka
    5 cm selera
    1/2 czerwonej cebuli
    1 duży ziemniak
    1200 ml wody
    1 łyżka soku z cytryny
    1 liść laurowy
    2 goździki
    2 ziela angielskie
    sól, kolorowy pieprz
    2 łyżki mała
Wystaw ocenę:

4.5 (200 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa rybna wg moniki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • rybę podzielić na kawałki 1. Rybę umyć, osuszyć i przekroić na 3-4 kawałki. Przełożyć do garnka, zalać wodą, dodać liść, ziele, goździki i kolorowy pieprz. Zagotować. Zebrać szum utworzony na powierzchni. Gotować maksymalnie 10 minut.
  • 2. Ostrożnie wyjąć rybę z garnka, a wywar przecedzić przez sito. Ponownie zagotować. Do gotującego wywaru dodać drobno pokrojonego ziemniaka. Doprawić solą do smaku. Na patelni roztopić masło i zeszklić na nim cebulę.
  • warzywa zetrzeć na dużych oczkach 3. Warzywa obrać, umyć, osuszyć i zetrzeć na dużych oczkach. Dodać na patelnię i smażyć około 5 minut. Następnie przełożyć do garnka i gotować jeszcze około 5 minut. Zdjąć z ognia , doprawić sokiem z cytryny.
  • mięso podzielić na kawałki 4. Mięso ryby oddzielić od skóry i ości i małe kawałki przełożyć do zupy. Wymieszać. Posypać natką, Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ryby

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować