Zupa Rybna Biała

0 (0 ocen)

  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Ta zupka jest bardzo smaczna,lekka i zajmuję dosłownie pare chwil przygotowania,natomiast smak jest zniewalający!!!

  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - filety białej ryby(można mrożone): 5 sztuk
    - ziemniaki pokrojone w kostkę: 3 sztuki
    - marchew pokrojona w plasterki: 2 sztuki
    - por (biała część): 2 sztuki
    - śmietanka do zupy: 200 gramów
    - pęczek kopru: 1 pęczek
    - liść laurowy: 2 sztuki
    - kostka bulionu warzywnego: 2 sztuki
    - sól i pieprz: 1 szczypta

Zupa rybna biała - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Zagotować w garnku 2,5L wody z kostką bulionową i liściem laurowym,w tym czasie przygotować warzywa:obrać i pokroić ziemniaki,marchewkę - włożyć do gotującego się bulionu i gotować 15min.W tym czasie oczyścić i pokroić por,przygotować rybę - pokroić w dużą kostkę(by się nie rozpadała)- włożyć do zupy i gotować jeszcze 8- 10min.(do miękości).Zabielić zupkę śmietaną.Koperek posiekać.Podawać zupkę posypaną koperkiem.
    SMACZNEGO!!!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy