Ta zupka jest bardzo smaczna,lekka i zajmuję dosłownie pare chwil przygotowania,natomiast smak jest zniewalający!!!
Dla 6 osób
Łatwy
Składniki:
- filety białej ryby(można mrożone): 5 sztuk
- ziemniaki pokrojone w kostkę: 3 sztuki
- marchew pokrojona w plasterki: 2 sztuki
- por (biała część): 2 sztuki
- śmietanka do zupy: 200 gramów
- pęczek kopru: 1 pęczek
- liść laurowy: 2 sztuki
- kostka bulionu warzywnego: 2 sztuki
- sól i pieprz: 1 szczypta
Zupa rybna biała - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Zagotować w garnku 2,5L wody z kostką bulionową i liściem laurowym,w tym czasie przygotować warzywa:obrać i pokroić ziemniaki,marchewkę - włożyć do gotującego się bulionu i gotować 15min.W tym czasie oczyścić i pokroić por,przygotować rybę - pokroić w dużą kostkę(by się nie rozpadała)- włożyć do zupy i gotować jeszcze 8- 10min.(do miękości).Zabielić zupkę śmietaną.Koperek posiekać.Podawać zupkę posypaną koperkiem.
SMACZNEGO!!!
Komentarze