Zupa rybna na słodko

0 (0 ocen)

  • 60 min

Jeżeli zupa rybna to tylko z rodzynkami

  • 60 min

Składniki:

  • 4 głowy karpia
    1 marchew, 1/4 selera,
    1 pietruszka, 1/2 pora,
    1 szklanka śmietany
    1 łyżka mąki
    sok z cytryny
    cukier, sól, pieprz
    100 g rodzynek,

Zupa rybna na słodko - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Czyste głowy karpia i włoszczyznę włożyć do 1.5 l osolonej wody i gotować na wolnym ogniu pod przykryciem.

    Gdy ryba będzie już bardzo miękka przecedzić wywar dodać rodzynki, cukier (ilość zależy od indywidualnych upodobań) i pieprz. Zupę zaciągamy mąką i śmietaną. Na końcu do smaku dodajemy sok z cytryny.

    Podajemy z rodzynkami, można też przed podaniem posypać kolorowymi ziołami.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy