Zupa Rybna

5 (170 ocen)

Zdobywca nagrody

  • 55 min

Pyszna, orzeźwiająca zupa rybna idealna na wiosnę. Najlepiej smakuje na drugi dzień od przygotowania. Podgrzej i podaj ze świeżą kolendrą, a jeśli nie lubisz kolendry to śmiało zastąp świeżą natką z pietruszki.Idealnym dodatkiem do zupy byłby świeży chrupiący chlebek ( najlepiej własnej roboty )

  • 55 min

Składniki:

  • SKŁADNIKI:
    OKOŁO 1 i 1/2 LITRA WODY
    2 MARCHEWKI
    1 PIETRUSZKA
    KAWAŁEK SELERA
    1 MAŁA CEBULKA
    ŚWIEŻA KOLENDRA
    1/3 PORA
    1/2 SZKLANKI BIAŁEGO WINA
    3 LIŚCIE LAUROWE
    5 ZIARENEK ZIELA ANGIELSKIEGO
    1 ŁYŻECZKA PIEPRZU ZIELONEGO ZIARNISTEGO ( zmielić w młynku )
    1 ŁYŻECZKA PIEPRZU CZARNEGO MIELONEGO
    OKOŁO 300 GRAM ŁOSOSIA ( lub innej ryby np; karpia )
    SÓL ( około 1 łyżki, ale sami doprawcie według Waszych smaków )
    OKOŁO 10 - 12 ŁYŻEK PRZECIERU POMIDOROWEGO Z KARTONU

    DODATKI:
    3 PLASTERKI CYTRYNY
    1 - 2 GAŁĄZKI ROZMARYNU
Wystaw ocenę:

5 (170 ocen)

Zobacz również:

Zupy Ryba

Zupa rybna - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. ZAGOTOWUJEMY WODĘ I WRZUCAMY OBRANĄ MARCHEWKĘ, PIETRUSZKĘ, CEBULĘ, SELER, PORA I ŚWIEŻĄ KOLENDRĘ. POSOLIĆ I GOTOWAĆ PRZEZ OKOŁO 20 MINUT ( warzywa muszą myć miękkie ). WYJĄC WARZYWA ( cebulę i kolendrę można wyrzucić, ale nie musicie ) RESZTĘ POKROIĆ WEDLE UZNANIA.
  • 2. DO WYWARU WLAĆ WINO, DODAĆ ZIELE ANGIELSKIE, LIŚCIE LAUROWE I DOPRAWIĆ PIEPRZEM. NASTĘPNIE WŁOŻYĆ POKROJONEGO W DUŻE KAWAŁKI UMYTEGO ŁOSOSIA ( bez skóry ) I GOTOWAĆ PRZEZ 15 MINUT.
    NA SAM KONIEC DODAĆ PRZECIER POMIDOROWY, POKROJONE WARZYWA, GAŁĄZKĘ ROZMARYNU I PLASTERKI CYTRYNY.
    PODAWAĆ ZE ŚWIEŻĄ KOLENDRĄ.

Porady

http://przepisnaprzepis.blogspot.com/

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Łosoś Ryby

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować