Zupa rybna

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Bardzo lubię ryby i często je przyrządzam. Zupa jest smaczna i szybko się ją robi.

Składniki:

  • ● 2 dorsze
    ● op. mrożonych warzyw chińskich
    ● sól
    ● drobiowa kostka rosołowa
    ● 3 łyżki koncentratu pomidorowego
    ● łyżka mąki
    ● łyżeczka mielonej papryki
    ● łyżka vegety
    ● 3 liście laurowe
    ● 6 ziaren ziela angielskiego
    ● 10 dag słodkiej śmietany
    ● pęczek posiekanego koperku
    ● 20 dag makaronu

Zupa rybna - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Warzywa gotujemy w małej ilości wody. Odstawiamy.
    Makaron gotujemy al dente, odcedzamy. Ryby oczyszczamy.
    Gotujemy 10 minut z zielem angielskim i liśćmi laurowymi.
    Rybę kroimy w kawałki.
    Wywar wlewamy do
    warzyw. Dodajemy vegetę,
    koncentrat i kostkę.
    Doprawiamy solą i papryką.
    Gotujemy 10 minut.
  • 2. Mąkę mieszamy ze
    śmietaną. Wlewamy do
    zupy, chwilę gotujemy.
    Rybę wkładamy do talerzy.
    Zalewamy zupą i posypujemy
    koperkiem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPK_01-2011

Komentarze

Podobne przepisy