Zupa prezydencka z pulpetami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Do garnka z wrzątkiem (ok. 3 i pół litra) wrzucamy całą pietruszkę, kawałek selera, marchewkę pokrojoną w plasterki, poszatkowaną kapustę, pocięty na drobno koperek, dwa-trzy ziarenka ziela angielskiego, listek laurowy, łyżkę soli i skrzydełko z kurczaka.
2.Mięso mielone przyprawiamy solą, pieprzem ziołowym i czosnkiem granulowanym, dodajemy jajko, mieszamy i formujemy nieduże kulki. Ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę.
3.Kiedy skrzydełko będzie już miękkie - wyjmujemy je wraz z pietruszką i selerem. Do gotującej się zupy wrzucamy mięsne kulki oraz pokrojone ziemniaki. Gotujemy ok. 10-15 minut. W razie potrzeby dolewamy wrzątku.
W sumie samo gotowanie zupy zajmuje ok. 40-45 minut.
Komentarze