Zupa porowo imbirowa

0 (0 ocen)

  • 60 min

Połączenie pora z imbirem daje zupie orientalny charakter

  • 60 min

Składniki:

  • 2 pory
    1 cebula
    2 ziemniaki
    1 litr bulionu z kury (może być z kostki)
    imbir wielkości dużego orzecha włoskiego
    2 łyżki masła
    kmin rzymski
    kolendra
    sól
    pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa porowo imbirowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pora pokroić w plasterki a cebulę w kostkę. Masło roztopić i podsmażyć na niej cebulę a po 5 minutach dodać pora i dusić na małym ogniu dalsze 5 - 8 minut.


    Ziemniaki pokroić w kostkę i ugotować do miękkości w bulionie, dodać pora i cebulę, całość zmiksować na krem.

    Dodać przyprawy i imbir starty na papkę. Radzę od razu nie wkładać całości imbiru, gdyż może się okazać, że był wyjątkowo ostry, najlepiej małymi porcjami i próbować jego intensywność.

    Podawać z grzankami lub groszkiem ptysiowym.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować