ZUPA POROWA ze SZPINAKIEM i FASOLĄ

0 (0 ocen)

  • 20 min

Zupa jest sycąca i bardzo zdrowa. Bardzo szybkie w przygotowaniu danie jednogarnkowe. Polecam!

  • 20 min

Składniki:

  • 1 duży por
    200 g świeżego szpinaku
    150 g ugotowanej fasoli (u mnie borlotti), może być z puszki
    ok. 150 g drobnego makaronu
    ok. 4 łyżki oliwy z oliwek
    sól
    pieprz
    papryczka peperoncino (wg uznania)

    starty ser typu parmezan (do posypania)
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy Dania jednogarnkowe

Zupa porowa ze szpinakiem i fasolą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W garnku rozgrzać oliwę z oliwek, dodać pokrojony drobno por, podsmażyć przez chwilkę, po czym dodać troszkę soli, 1 szklankę wody i gotować przez ok. 10 min. Ugotowany por według uznania można zblendować lub pozostawić tak jak ja to zrobiłam w kawałeczkach.
  • 2. Do pora dodać pokrojony szpinak, ugotowaną fasolę oraz makaron. Dodać gorącą wodę (ok. 4 cm nad poziom skłdników). Doprawić solą, pieprzem i gotować, aż makaron będzie miękki (w razie potrzeby dodać wodę). Na sam koniec doprawić solą, pieprzem i wg uznania ostrą papryczką. Zupę podawać posypaną startym parmezanem.Buon Appetito!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Fasola Por Szpinak

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

4.88 (178 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Zupa porowa

To może cię zainteresować