Zupa porowa z pomidorami i boczkiem wędzonym

0 (0 ocen)

  • 30 min

Pyszna zupa z okrasą zrobiona w 30 minut.

  • 30 min

Składniki:

  • 3 jasne częśći porów + łyżka masła
    • puszka 400 g krojonych pomidorów
    • 2 l dowolnego bulionu
    • 150 g grubszego makaronu
    • 200 g wędzonego boczku na skwarki
    • łyżka posiekanego koperku
    • sól morska i mielony pieprz do smaku

Zupa porowa z pomidorami i boczkiem wędzonym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-298521o 1. Boczek pokroić na cienkie skwareczki, przysmażyć na rumiano.
    Por pokroić w krążki, zeszklić na maśle, pod koniec dodać pomidory i chwilę poddusić, przełożyć do garnka, zalać bulionem, wsypać makaron i gotować ok. 10 - 15 minut.
  • image-0oeqo8o 2. Na koniec doprawić solą i pieprzem, wrzucić skwarki, obficie posypać koperkiem.

    Smacznego życzę !!!!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy