Zupa pomidorowa z miętą i gwiazdkami

0 (0 ocen)

  • Dla 5 osób
  • Średni

Aromatyczna, smaczna, bardzo czerwona- rewelacyjnie prezentuje się na talerzu wybornie smakuje sprawia, że życie staje się bardziej pomidorowe...

  • Dla 5 osób
  • Średni

Składniki:


  • - pomidor czerwony- słodki: 4 sztuki
    - por: 1 sztuka
    - marchewki pokrojone w talarki: 3 sztuki
    - seler-mały: 0.33 sztuki
    - mięta listki: 1 pęczek
    - papryka czerwona ostra w proszku: 1 łyżka
    - pieprz ziołowy: 1 łyżeczka
    - makaron gwiazki: 3 łyżki
    - cebula: 1 sztuka
    - filet z kurczaka: 25 dekagramów
    - pietruszka zielona: 1 pęczek
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa pomidorowa z miętą i gwiazdkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do wody wrzucam pokrojony w drobna kostkę filet z kurczaka, gotuję.
  • 2. Sparzam pomidorki, obieram skórkę, kroję w kostkę wrzucam do wody z kurczakiem wraz z pokrojoną w kosteczkę marchewką, selerem, porem.
  • 3. Nad gazem opalam cebulę. Dodaję w całości do gotującego się wywaru.
  • 4. Całość doprawiam pieprzem, papryką, gotuję do miękkości następnie dodaję makaron typu gwiazdki. W czasie dokładania makaronu wywar należy mieszać aby makaron nie przywarł do garnka. Dodaje pietruszkę.
  • 5. Po wyłączeniu kuchenki miętę siekam na bardzo drobno, posypuję zupę, delikatnie mieszam tak aby zupa wchłonęła miętę. Podaj gorącą
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pomidor

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować