Zupa pomidorowa z chili

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Taka zupka też rozgrzewa dzięki dodanemu chili.

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:


  • - porcja rosołowa: 1 sztuka
    - warzywa na zupę: 1 pęczek
    - kostka rosołowa: 1 sztuka
    - przecier pomidorowy: 500 gramów
    - śmietana 18%: 0.5 szklanki
    - papryka chilli (papryka chili mielona): 0.5 łyżeczki
    - liść laurowy, ziele angielskie: 2 sztuki
    - vegeta,sól,pieprz,: 1 szczypta
    - makaron dowolny: 1 opakowanie

Zupa pomidorowa z chili - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do garnka włożyć porcję rosołową ,zalać 2 litrami wody i zagotować.
    Podczas gotowania dodać umyte i obrane warzywa,ziele angielskie ,liść laurowy.
  • Zupa pomidorowa z chili 2. Gdy warzywa będa miękkie dodać przecier pomidorowy, 0,5 łyżeczki papryczki chilii mielonej,doprawić vegetą,solą i pieprzem do smaku.
  • 3. Zupę zabielić śmietaną zahartowana kilkoma łyżkami zupy.
  • Zupa pomidorowa z chili 4. Podawać z ugotowany dowolnym makaronem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy