Zupa pomidorowo-czosnkowa

5 (182 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Wspaniale rozgrzewa. Doskonała na zimowe chłody.

Składniki:

  • ● 6 ząbków czosnku
    ● pęczek włoszczyzny
    ● 2 pomidory
    ● 2 cebule
    ● 4 szkl. bulionu
    ● łyżeczka koncentratu pomidorowego
    ● szczypta majeranku
    ● 1/2 łyżeczki kminku
    ● oliwa
    ● sól, pieprz
    ● 4 kromki chleba tostowego
    ● op. sera pleśniowego typu camembert
Wystaw ocenę:

5 (182 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa pomidorowo-czosnkowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Włoszczyznę oczyszczamy. Marchewkę, pietruszkę i selera kroimy w słupki, pora w paski. Cebule obieramy i siekamy. Warzywa podsmażamy na oliwie.
  • 2. Pomidory sparzamy. Obieramy i kroimy w kostkę. Dodajemy do warzyw wraz z ziołami. Zalewamy bulionem i gotujemy. Gdy warzywa zmiękną, dodajemy zmiażdżony czosnek. Doprawiamy i mieszamy z koncentratem pomidorowym. Gotujemy jeszcze ok. minuty.
  • 3. Ser kroimy w plastry. Wkładamy między kromki i zapiekamy. Podajemy do zupy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Camembert Czosnek

Notka redakcyjna

PP_03-2012

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować