Zupa pomarańczowa... doceniana przez najlepszych

0 (0 ocen)

  • 10 min

Dzisiaj zaproponuję wam coś innego. Planując wymyśleć coś zupełnie nowego wpadł mi do głowy pomysł zrobienia zupy pomarańczowej. Przełom czy rutyna, to ocenicie sami :)

  • 10 min

Składniki:

  • 0,5 l soku soku pomarańczowego ( najlepszy jest świeżo wyciskany)
    ćwierć pomarańczy
    5 łyżek kaszy manny
    cukier
    śmietana
    mielony szafran indysjki
    oliwa z oliwek
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy Desery

Zupa pomarańczowa... doceniana przez najlepszych - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • zupa pomarańczowa 1. Sok gotujemy, następnie do gotującego się dodajemy kasze manną i mieszamy, by nie powstały nam grudki.
    Pomarańcze kroimy w cieńkie plastry i smażymy na oliwie z oliwek.
    Do zupy dodajemy cukier i dalej gotujemy. Wlewamy rozpuszczoną śmietanę z odrobiną płynu.
    Mieszamy i doprawiamy szafranem.
    Gdy mamy juz zupę na talerzu dajemy smażone pomarańcze.

    Jest to bardzo proste, a efekt naprawdę powala :)

Porady

Po dodaniu kaszy manny do zupy potem juz jest to zabronione, ponieważ zrobią nam się grudki :) Nie sposób ich potem usunąć a przy okazji nie ładnie wyglądają :)

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować