Zupa podwójnie koprowa

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Jest tak szczególna, bo była moim największym kulinarnym zaskoczeniem. Po kupieniu kopru włoskiego po raz pierwszy w życiu okazało się, że mi nie smakuje zupełnie...A w zupie okazał się; WOW ;)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:


  • - fenkuł/koper włoski: 1 sztuka
    - koperek: 1 pęczek
    - cebula: 1 sztuka
    - seler naciowy łodygi: 4 sztuki
    - puree z dyni (pokrojonej w kostkę i zmiksowanej): 2 łyżki
    - kostka rosołowa Knorr: 1 sztuka
    - oliwa rozmarynwa: 1 łyżka
    - woda: 2 szklanki
    - ser gorgonzola: 2 łyżki

Zupa podwójnie koprowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę pokroić drobno i zeszklić na oliwie.Pozostałe składniki pokroić i dodać do cebuli. Podsmażać 2 min.
  • 2. Dodać 2 szkl wody i kostkę rosołową. Gotować pod przykryciem do miękkości składników.
  • 3. Zmiksować.
    Podawać ozdobione np. kluskami z sera gorgonzola (uformowanymi w palcach), kroplami oliwy rozmarynowej i drobno pokrojoną nożyczkami natką selera naciowego.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy