Zupa po góralsku

4.5 (177 ocen)

  • 40 min

Ulubiona zupa mojego męża.

  • 40 min

Składniki:

  • 2 litry wody
    2 kostki rosołowe z kury
    2 duże marchewki
    por
    2 łyżki kwaśnej śmietany
    2 serki topione ( najlepszy tylżycki)
    zacierka ( 100ml wody, 2-3 łyżki mąki)

    1/2 op. makaronu świderki

Wystaw ocenę:

4.5 (177 ocen)

Zobacz również:

Zupy Ser

Zupa po góralsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wodę zagotowujemy. Dodajemy 2 kostki rosołowe, pokrojoną w plasterki marchewkę oraz por. Całość gotujemy do czasu, aż zmiękną warzywa. W osobnym garnku na wolnym ogniu podgrzewamy około 100 ml wody - dodajemy do niej serki i gotujemy do momentu rozpuszczenia się sera. Do powstałej masy dodajemy 2 łyżki śmietany i całość wlewamy do wywaru. Całość zaciągamy. Zupę podajemy z makaronem świderki. Smacznego!!!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Makaron Marchewka Por Sery

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować