Zupa pikantna z dyni - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.1.Boczek pokroić w bardzo drobną kostkę,wysmażyć na chrupiące skraweczki,wybrać i odłożyć do miseczki
2;Cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć na patelni na tłuszczu po wysmażonym boczku.
3,Dynię pokroić w kostkę,dodać do smażącej się cebuli ,chwilę podsmażyć razem dodając czosnek zmiażdżony.
4.Wszystko to połączyć z rosołem drobiowym, dodać kukurydzę ,papryczkę chili,sol .
Gotować 15 minut pod przykryciem.
Lekko zblendrować ,tak żeby zostały kawałki dyni,ale zupa była zagęszczona.
Przed podaniem dodać do zupy wysmażony boczek.
Porady
Ja zamiast papryczki chili dodaję sos własnej produkcji bardzo pikantny,w orginalnej zupie meksykańskiej to sos ,,CHILPOTLE PEPPER''
Komentarze