Zupa pietruszkowa

0 (0 ocen)

  • 5 min

Smaczna i łatwa w przygotowaniu;)

  • 5 min

Składniki:

  • * 8 ziemniaków
    * 1 listek laurowy
    * kostka rosołowa
    * garść natki pietruszki
    * śmietana do zupy
    *sól
    * pieprz
    * 2 łyżki mąki pszennej

Zupa pietruszkowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • dodanie kostki rosołowej i listka laurowego 1. Do garnka wlać 2- 3 l wody i wrzucić kostkę rosołową oraz listek laurowy.
  • pietruszka 2. Ziemniaki obrać , umyć i dodać do garnka. W międzyczasie posiekać pietruszkę.
  • zupa 3. Gdy się woda zagotuje dodać posiekana pietruszkę i gotować do miękkości ziemniaków. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
  • Gotowa zupa! 4. Gdy ziemniaki będą miękkie robimy zaklepkę do zupy : do mąki dodajemy trochę wody , dokładnie mieszamy i dodajemy do tego śmietanę. Trochę jeszcze pogotować następnie podać na talerze.

Porady

Każdą porcje można posypać dodatkowo posiekana pietruszką.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy