Zupa pieczarkowa z makaronem

4.5 (168 ocen)

  • 40 min

Można ją podać też z grzankami.

  • 40 min

Składniki:

  • skrzydełka 4 sztuki
    pieczarki 12 sztuk
    marchew 1 sztuka
    por 1/2 sztuki
    natka pietruszki 1/2 pęczka
    mąka 1 łyżka
    śmietana ok 2 łyżki
    makaron 25 dag
    ziele angielskie 2-3szt
    przyprawa kuchenna
    pieprz
    sól
Wystaw ocenę:

4.5 (168 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa pieczarkowa z makaronem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso umyć, zalać wodą. Postawić do gotowania. Pieczarki umyć, pokroić w plasterki, dodać do zupy. Marchew obrać, umyć, zetrzeć na tarce albo pokroić, dodać do zupy. Dodać obrany i umyty por,ziele angielskie , posolić i gotować 20-25 minut. Zupę doprawić do smaku, zagęścić niewielką ilością mąki, dodać śmietanę, wymieszać.Natkę opłukać pokroić dodać na koniec gotowania, Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu. Przygotowaną zupę podawać z makaronem i skrzydełkami.Można też wcześniej obrać mięso z kości i dodać do zupy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Makaron Natka pietruszki Pieczarki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować