Zupa pieczarkowa z ogórkiem, papryką i makaronem ryżowym.

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Zupka jest pyszna, delikatna w smaku, orzeźwiająca.... oraz prosta i szybka w wykonaniu :)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - pieczarki (duże): 200 gramów
    - dymka (z zieloną częścią): 3 sztuki
    - czosnek: 2 ząbki
    - ogórek zielony: 0.5 sztuki
    - Papryka czerwona świeża: 0.25 sztuki
    - olej: 2 łyżki
    - makaron ryżowy nitki: 100 gramów
    - sól, pieprz: 1 szczypta
    - sos sojowy: 2 łyżki
    - woda: 700 mililitrów

Zupa pieczarkowa z ogórkiem, papryką i makaronem ryżowym. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • składniki zupy 1. Na rozgrzany wrzucamy pokrojony w plastetki czosnek, i dymkę, smażymy pół minutki, dodajemy pokrojone w grubre plastry pieczarki, smażymy ok 4-5 minut.

  • 2. Podsmażone pieczarki zalewamy wodą, gotujemy 5 minut, dodajemy rozdrobniony makaron ryżowy, sos sojowy, sól, pieprz, gotujemy przez chwilkę.
  • 3. Przed podaniem dodajemy pokrojony w półplasteki ogórek, pokrojoną w paski paprykę, dekorujemy zieleniną.

    Smacznego!!!!!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy