Zupa pieczarkowa

0 (0 ocen)

Pyszna zupa ,która zasmakowała mojej rodzince :)

Składniki:

  • 2,5 l bulionu drobiowego
    4 ziemniaki
    2 marchewki
    500 g pieczarek
    2 łyżki masła
    1 łyżka vegety śródziemnomorskiej
    1 łyżka soli
    125 ml śmietany creme fine

Zupa pieczarkowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziemniaki i marchew obrać ,umyć , pokroić w kostkę .
    Pieczarki pokroić w plasterki , usmażyć na roztopionym maśle na rumiano , oprószyć je vegetą .
    Do gotującego się bulionu dodać ziemniaki i marchew ,gotować 15 minut.
    Dodać pieczarki i śmietanę creme fine , gotować kolejne 5 minut .
    Doprawić solą .

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy