ZUPA PIECZARKOWA

4.5 (184 ocen)

  • 2 godz.
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

moja ulubiona

  • 2 godz.
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 0,5 kg pieczarek,
    2-3 marchewki
    1 pietruszka
    kawałek selera
    kawałek pora
    0,5 kg karkówki ewentualnie kilka skrzydełek z kurczaka , jak kto woli
    2 listki laurowe
    4-6 ziaren ziela angielskiego
    przyprawa uniwersalna, pieprz kolorowy
    smietana, do zabielenia
    koperek lub natka pietruszki
Wystaw ocenę:

4.5 (184 ocen)

Zobacz również:

Zupy Zupa pieczarkowa

Zupa pieczarkowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso opłukać i zalać wodą, dodać całe warzywa, wczesniej oczyszczone, gotować, zebrać szumowiny i zmniejszyć ogień, dodać listki laurowe, przyprawa uniwersalna, ziele angielskie, pieprz kolorowy swieżo zmielony, pokrojone, oczyszczone pieczarki i gotować do miękkosci.
    Miękkie warzywa wyjąć , utłuc tłuczkiem do ziemniaków i dodać znów, jest to doskonała metoda, aby dzieciaki zjadły warzywa.
    Do prawie gotowej zupy dodaję ziemniaki pokrojone w kostkę, ich ilosć zależy jak gęsta ma być zupa.
    Na koniec dodać smietanę i koperek, lub natkę pietruszki, doprawić do smaku.

Porady

Do tej zupy idealnie pasuje makaron w kształcie ryżu, wrzucamy go do zupy pod koniec gotowania

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować