Zupa pekińska

4.5 (186 ocen)

zupa z serii "sprzątamy lodówkę " Tanio i bardzo smacznie. zupa najlepiej smakuje na drugi dzień

Składniki:

  • 2 l wody
    1 liśc laurowy
    2 ziela angielskie
    5 ziaren pieprzu syczuańskiego
    2 male papryczki chilli suszone
    1 malutka porcja rosołowa
    ok 10 dużych liści kapusty pekińskiej
    4-5 dużych pieczarek
    1/2 dużej papryki czerwonej
    sól
    2 łyżeczki koncentratu pomidorowego
    2 łyżki jogurtu
Wystaw ocenę:

4.5 (186 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa pekińska - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do garnka wrzuc porcję, dodaj sól, liśc ziele oraz papryczki chili i pieprz .Zalej wodą. Gotuj ok 1 godziny.
  • 2. Z liści kapust pozbądź się białych grubych części. Liście posiekaj. Pieczarki pokrój w plasterki a papryke w grubą kostkę.
  • 3. Z wywaru wyjmij porcję rosołową, odkrój z niej mięso i wrzuc do wywaru.
    Do wywaru dodaj także warzywa.Gotuj przez 20 min
  • 4. Do zupy dodaj koncentrat i jogurt, Wymieszaj. gotuj ejszcze przez 5 min
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kapusta pekińska

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować