Zupa paprykowo-pomidorowa

4.5 (188 ocen)

  • 30 min

Smakuje wyśmienicie zarówno z ryżem, jak i makaronem. Czosnkowe grzanki z bagietki też świetnie się z nią uzupełniają.

  • 30 min

Składniki:

  • -1 średnia puszka pomidorów w kawałkach
    -1 średnia papryka
    -1 średnia cebula
    -1-2 ząbki czosnku
    -2 kostki rosołowe
    -pieprz, ew. sól
    -jogurt naturalny
    -papryka słodka w proszku
    -oliwa z oliwek
    -ulubiona zielenina do posypania na talerzu
Wystaw ocenę:

4.5 (188 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa paprykowo-pomidorowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulkę siekamy i szklimy na oliwie, pod koniec dodajemy posiekany czosnek. Po 2 min. dodajemy pokrojoną w kostkę paprykę oraz marchew. Podlewamy wodą, dodajemy pomidory z puszki, kostki rosołowe i gotujemy do miękkości. Doprawiamy ew. solą, pieprzem oraz papryką w proszku. Zagotować, zdjąć z ognia, zaprawić jogurtem naturalnym i podawać posypaną zieleniną.

    Podawać z ryżem bądź makaronem, w zależności od upodobań;)

Porady

Można dodać trochę koncentratu pomidorowego do smaku.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować