Zupa/krem z serków topionych

4.93 (188 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Moja mam robi najlepszą!

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - serki topione: 2 sztuki
    - śmietana: 3 łyżki
    - kostka bulionowa: 1 sztuka
    - woda: 1 litr
    - koperek: 0.5 pęczka
    - sól: 1 łyżeczka
    - pieprz: 5 szczypt
    - grzanki: 4 sztuki
Wystaw ocenę:

4.93 (188 ocen)

Zobacz również:

Zupy Ser

Zupa/krem z serków topionych - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wodę zagotowujemy w garnku, do wrzątku wrzu­camy kostkę rosołową i rozpuszczamy. Odlewamy niewielką ilość wrzątku i rozpuszczamy w nim serki topione. Dodajemy do wywaru i zagotowujemy. Dodajemy śmietanę, przyprawiamy do smaku solą i pieprzem, posypujemy drobno posiekanym koper­kiem. Gorący krem przelewamy do miseczek, jemy z grzankami. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Sery

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Wielkanoc Piknik Wielkanoc

Podobne przepisy

To może cię zainteresować