Zupa-krem z selera naciowego

5 (183 ocen)

Pyszna i zdrowa. Moja córeczka jak nigdy zjadła 2 talerze tej zupki:)

Składniki:

  • 1 udko z kurczaka
    1 marchewka
    ząbek czosnku
    cebula
    5 łodyg selera naciowego
    5 dużych ziemniaków
    kilka gałązek natki pietruszki
    kostka serka topionego śmietankowego
    1 kostka rosołowa
    sól, pieprz kolorowy

    groszek ptysiowy
Wystaw ocenę:

5 (183 ocen)

Zobacz również:

Zupy Zupa krem

Zupa-krem z selera naciowego - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W garnku zagotować 2-2,5l wody. Wrzucić udko, cebulę, pokrojoną marchew i czosnek oraz kostkę rosołową. Po 20 minutach wrzucić pokrojone w kostkę ziemniaki i selera. Gotować do miękkości. Gdy wszystkie warzywa będą miękkie wyjąć mięso i cebulę, dodać serek i gotować do rozpuszczenia. Na koniec wsypać posiekaną natkę, doprawić solą i pieprzem i zmiksować na gładki krem. Zupę podawać posypaną natką z groszkiem ptysiowym.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Seler

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować