Zupa krem z porów z rzodkiewką i jajkiem

0 (0 ocen)

Smaczna wiosenna zupka z młodych porów i rzodkiewki. Podana z jajkiem, rzodkiewką i szczypiorkiem :)

Składniki:


  • 4 młode ziemniaki
    3 młode pory
    1 cebula
    1 duży pęczek rzodkiewki
    2 łyżki masła
    1 litr lekkiego wywaru warzywnego
    50 g śmietany 30%
    Sól, pieprz
    1 łyżeczka papryki słodkiej
    1 łyżeczka suszonego koperku
    Oraz:
    4 jajka
    0,5 pęczka szczypiorku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy Krem

Zupa krem z porów z rzodkiewką i jajkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1.
    Cebulkę obrać, posiekać. Pory oczyścić, pokroić.

    W garnku rozgrzać masło, wrzucić cebulę i pory, przesmażyć.

    Ziemniaki obrać, umyć i pokroić w kostkę. Dodać do porów i przesmażyć razem.

    Wlać bulion. Rzodkiewki umyć, odciąć końce. 4 sztuki odłożyć do dekoracji. Pozostałe pokroić w kawałki. Wrzucić do garnka. Gotować około 15 minut do miękkości warzyw.

    W międzyczasie ugotować jajka na twardo, obrać i pokroić w ćwiartki. Rzodkiewki do dekoracji pokroić w plasterki. Szczypiorek opłukać i posiekać.

    Zupę zmiksować blenderem na krem, doprawić solą, pieprzem, dodać paprykę i koperek. Dodać śmietankę i zagotować.

    Na talerze wlać zupę, dodać jajko, rzodkiewkę i posypać szczypiorkiem. Od razu podawać
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Por Rzodkiewka Ziemniaki Jajka

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować