Zupa krem z młodej kapusty

0 (0 ocen)

  • 40 min

Robiąc gołąbki zostało nam trochę młodej kapusty ,do tego zamrożone żeberka. Musimy przyznać ,że wyszło bardzo pysznie.

  • 40 min

Składniki:

  • 500 g żeberek wieprzowych
    600 g młodej kapusty
    2 duże marchewki
    3 łyżki ryżu
    pęczek natki pietruszki
    sól ,pieprz

Zupa krem z młodej kapusty - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Zupa krem z młodej kapusty 1. Żeberka zalewamy zimną wodą (1 l) ,solimy i gotujemy do miękkości razem z obranymi marchewkami.
    Mięso i marchewki wyjmujemy. Marchew kroimy w kostkę ,mięso na kawałki ,zawijamy w folię aluminiową ,żeby nie wystygło).
    Poszatkowaną kapustę dodajemy do wywaru mięsnego ,gotujemy do miękkości ,zdejmujemy z ognia i miksujemy.
    Dodajemy marchew ,do smaku doprawiamy solą oraz pieprzem. Do zupy wrzucamy ryż i gotujemy do jego miękkości. Zupę rozlewamy do talerzy ,dodajemy mięso i posypujemy posiekaną natką pietruszki.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy