Zupa krem z marchewki z masłem orzechowym

0 (0 ocen)

  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Taka kompilacja smaków zaskakuje, ale tylko cudownie przyjemnym smakiem.

  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:


  • - marchewka: 1 kilogram
    - bulion: 2 litry
    - masło orzechowe: 3 łyżki
    - masło: 1 łyżka
    - cebula: 1 sztuka
    - curry w proszku: 1 łyżka
    - sól: 1 szczypta
    - pieprz: 1 szczypta

Zupa krem z marchewki z masłem orzechowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Zupa krem z marchewki z masłem orzechowym 1. Posiekaną cebulę szklimy na maśle w garnku, dodajemy pokrojoną w talarki marchewkę i chwilę smażymy.
    Zalewamy bulionem i gotujemy, aż marchewka będzie całkowicie miękka.
    Blendujemy, dodajemy masło orzechowe, curry.
    Solimy i pieprzymy jeśli jest to potrzebna, według uznania.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy