Ta zupa jest lekka, niskokaloryczna, zdrowa i co najważniejsze pyszna. Polecam wszystkim, którzy są na diecie odchudzającej. Dodatek sporej ilości czosnku i pieprzu bardzo wzbogaca smak tej zupy.
Zupa krem z dyni - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Dynię obrać i pokroić w kostkę. W garnku rozgrzać oliwę i podsmażyć cebulę, gdy zmięknie dodać ziemniaki, marchewkę chwilę smażyć. Dodać dynię i jeszcze 2-3 minuty smażyć. Następnie dodać bulion, przyprawy i całość gotować na małym ogniu około 15 min. Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek. Zupę zmiksować, doprawić solą i pieprzem /pieprzu proponuję dać naprawdę sporo/. Podawać ze zrumienionymi na patelni pestkami dyni i świeżo zmielonym pieprzem.
Komentarze