Zupa krem z brukselki i groszku z grzankami i kiełbasą

0 (0 ocen)

  • 60 min

kremowa zupa

  • 60 min

Składniki:

  • 500 g brukselki
    1 puszka groszku
    1,5 l wywaru wołowego
    2 ziemniaki
    10 cm pora
    1 mała cebula
    1 marchewka
    sól
    pieprz
    kminek
    szczypta papryki
    szczypta chili
    chleb i kiełbasa dobrej jakości


Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa krem z brukselki i groszku z grzankami i kiełbasą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Warzywa oczyścić , wrzucić do wywaru, dodać przyprawy, uzupełnić wodą tak by warzywa były zakryte, Ugotować do miękkości, Wszystko zmiksować na krem, doprawić i dolać wody w razie potrzeby, zagotować. Podać z przysmażonym na maśle chlebem, i dobrze wysmażonymi plasterkami dobrej kiełbasy

    do posypania uprażyć odrobinę kminku , na suchej patelni .
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować