Zupa krem z brokułów

4.5 (156 ocen)

  • 10 min

Soczyście zielona, tak wiosenna, że czystą przyjemność sprawia jedzenie jej w chłodne jesienno-zimowe dni.

  • 10 min

Składniki:

  • 2 brokuły
    marchewka
    cebula
    1 kostka bulionu warzywnego
    100 g serka topionego kremowego
    1 l wody
    1 łyżka masła
    sól
    pieprz
    koperek
Wystaw ocenę:

4.5 (156 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa krem z brokułów - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Brokuły podziel na różyczki, opucz i zagotuj w 1 l wody. Cebulę i marchewkę pokrój w drobną kostkę, a następnie podsmaż na maśle. Do gotujących się brokułów dodaj cebulę, marchewkę i kostkę bulionową. Gdy brokuły będą miękkie zmiksuj zupę i dodaj serek topiony.
    Dopraw całość solą i pieprzem.
    Podawaj ze świeżym koperkiem.
    Smacznego!

Porady

Brokuły zamiast gotować możesz również podsmażyć około 5 minut razem z cebula i marchewką na maśle.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować