Zupa krem z białych warzyw z serkiem topionym

4.45 (206 ocen)

Coś innego! Polecam zupa jest kremowa i wyjątkowo smaczna.

Składniki:

  • 2 pietruszki
    pół selera
    biała część pora
    2 duże cebule
    5 ziemniaków
    3 ząbki czosnku
    1,5 l wody
    dodatkowo:
    100 g serka topionego
    siekana natka pietruszki, sól, pieprz, vegeta,
    kilka kromek chleba
    3 łyżki ziaren słonecznika

Wystaw ocenę:

4.45 (206 ocen)

Zobacz również:

Zupy Zupa krem

Zupa krem z białych warzyw z serkiem topionym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Warzywa myjemy , obieramy, kroimy w mniejsze kawałki. Zalewamy wodą, gotujemy ok 20 minut , do miękkości warzyw.
  • 2. Zdejmujemy z ognia , dodajemy serek, mieszamy. Blendujemy na gładką masę. Doprawiamy.
  • 3. Chleb kroimy na drobne kawałeczki , podsmażamy, obsypujemy natką pietruszki.
  • 4. Na każdej porcji zupy układamy grzanki i posypujemy ziarnem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować