ZUPA KREM Z BIAŁYCH SZPARAGÓW

0 (0 ocen)

  • 60 min

pyszna zupa sezonowa

  • 60 min

Składniki:

  • 1 pęczek białych szparagów
    1 korpus kurczaka
    1 marchew
    1 pietruszka
    2 ziemniaki
    1/2 cebuli
    4 sztuki ziele angielskie
    3 liście laurowe
    1 litr wody na bulion
    sól i pieprz do smaku

Zupa krem z białych szparagów - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do wody dodajemy obraną marchew i pietruszkę i korpusu, gotujemy bulion dodając też ziele angielskie i liście laurowe. Do gotowego bulionu wrzucamy pokrojone w kostkę ziemniaki i cebulę a na końcu obrane pokrojone szparagi. Jeśli warzywa będę już miękkie miksujemy całą zawartość i doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Ja dodałam jeszcze odrobinę śmietany.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy