Zupa krem z białych szparagów

0 (0 ocen)

  • 30 min

Do kremowej zupy dodałam smaku za pomocą cukinii, selera naciowego, szałwii i tymianku. Niekwestionowaną zaletą jest specjalny dodatek - szynkowy szaszłyk

  • 30 min

Składniki:

  • • 1 pęczek szparagów białych
    • 1 mała cukinia
    • 1 cebula
    • 4 listki szałwii
    • świeży tymianek
    • 4 łyżki oliwy
    • 1/2 łodygi selera naciowego i natka selera
    • sól, pieprz do smaku
    • 1/2 szklanki śmietanki 30%
    • 8 plastrów szynki typu parmeńska
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy Krem

Zupa krem z białych szparagów - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. • Szparagi umyć i obrać z nich twardą skórkę, pokroić na małe kawałki.
    • Cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć na oliwie, dodać pokrojone szparagi, cukinię, i również podsmażyć.
    • Doprawić solą, pieprzem, dodać szałwię, tymianek, pokrojony seler naciowy, podlać 1 litrem zagotowanej wody.
    • Gotować ok. 15 minut. Czubki szparagów wyjąć wcześniej do dekoracji, aby zbytnio się nie rozgotowały.
    • Zupę zmiksować, wlać śmietankę i wymieszać,
    • Na szpatułki drewniane nabić zwiniętą w różę szynkę i czubki szparagów.
    • Podawać zupę z szaszłykiem z szynki, posypaną natką selera.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować