ZUPA KREM Z ZSELERA NACIOWEGO

0 (0 ocen)

  • 30 min

Pyszna zupka,idealnie smakuje na świezym powietrzu.Dzieciaki zajadaja się tylko uszy się trzęsą:)

  • 30 min

Składniki:

  • 8 łodyg selera naciowego
    1 większa marchewka
    2l wody
    3 ziela angielskie
    1 lisc laurowy
    sól9ja uzyłam morskiej RB
    ,pieprz do smaku
    1 serek smietankowy
    1 cebula
    2 ząbki czosnku

Zupa krem z zselera naciowego - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do garnuszka z wodą wrzucamy cebulę,marchew,pokrojonego wkostkę selera,dodajemy liśc laurowy i ziele angielskie.Gotujemy ok.30 minut.Po tym czasie zabieramy cebulę z wywaru,resztę miskujemy,dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek,dodajemy serek smietankowy wymieszany zodorbina wywaru,blenderujemy jeszcze raz.Podajemy z pieczywem czosnkowym lub grzankami.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy