Zupa krem z ziemniaków z kalafiorem

0 (0 ocen)

  • 60 min

Myśle, że ta zupa jest godna polecenia... Uwielbia ją cała moja rodzinka.

  • 60 min

Składniki:

  • - 1 kg. Ziemniaków,
    - 2 litry bulionu ( może być z kostek rosołowych np. Winiary z pietruszką i lubczykiem)
    - 3 marchewki
    - 30 gram margaryny lub masła. ( półtorej łyżki)
    - Mały kalafior ( może być mrożony)
    - Przyprawy do smaku ( sól, pieprz)

Zupa krem z ziemniaków z kalafiorem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziemniaki, marchew obrać i ugotować w rosole. Następnie wyłożyć i zmiksować blenderem i dodać margarynę. Do rosołu w którym gotowaliśmy ziemniaki wrzucamy kalafiora (wcześniej podzielić na małe różyczki) i ugotować. Kiedy kalafior będzie już ugotowany dodajemy do wywaru zmiksowane warzywa i energicznie mieszamy do uzyskanie jednolitej konsystencji. Pogotować jeszcze 2 – 3 minuty. Najlepiej smakuje ze świeżą bagietką :)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy