Zupa-krem z jarzyn

0 (0 ocen)

Bogactwo warzyw, witamin oraz lekkości zmiksowane w jednej zupie :)

Składniki:

  • 400 g. mrożonej mieszanki brokuła z kalafiorem ( można użyć świeżych)
    250 g.zielonego groszku ( świeżego bądź z puszki)
    1 mała biała część pora
    2 ziemniaki
    2 marchwie
    1 pietruszka
    4 brukselki
    1 cebula
    1 łyżka posiekanej natki pietruszki
    1/2 łyżeczki chili
    sól , pieprz

    Śmietana 18%
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy Zupa jarzynowa

Zupa-krem z jarzyn - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie warzywa myjemy , obieramy wg. potrzeby. Ziemniaki , marchew , pietruszkę oraz pora i brukselkę kroimy na mniejsze kawałki wkładamy do garnka zalewamy wodą gotujemy 30 min.
  • 2. Po tym czasie dodajemy drobno pokrojoną cebulę , mieszankę brokuła z kalafiorem oraz groszek i natkę pietruszki gotujemy do miękkości wszystkich warzyw doprawiamy chili solą i pieprzem-mieszamy.(Warzywa mają być tylko zakryte w wodzie , jeśli jest jej za dużo odlewamy)
  • 3. Zdejmujemy z ognia miksujemy blenderem na gładki krem rozlewamy w talerze , dekorujemy kleksem kwaśnej śmietany.

Porady

Jeśli wolimy łagodną zupę chili radzę zastąpić słodką papryką Do zupy pasował będzie także czosnek ja osobiście nie dawałam bo nie lubię :)

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Warzywa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować