Zupa krem dyniowa z płatkami kukurydzianymi i serem pleśniowym

0 (0 ocen)

Zupa jest bardzo popularna, może dlatego że jest łatwa w przygotowaniu? Sezon dyniowy w pełni a więc i u nas zupka w nowej odsłonie. Płatki kukurydziane to pomysł mojej mamy, również mi posmakowało. Dodatek sera Lazur nadał zupie wyrazistego smaku.

Składniki:

  • 800 gram dowolnej dyni pokrojonej w kostkę
    1.5 l bulionu dowolnego
    kawałek sera Lazur
    płatki kukurydziane
    prażone pestki dyni
    Przyprawy i zioła : pół łyżeczki imbiru i gałki muszkatołowej, sól, świeżo mielony czarny pieprz, 2 ząbki czosnku, natka pietruszki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy Zupa krem Pesto

Zupa krem dyniowa z płatkami kukurydzianymi i serem pleśniowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W bulionie gotujemy dynię aż zacznie się rozpadać. Blendujemy, dodajemy przeciśnięty ząbek czosnku i przyprawy. Pokrojoną natką, pestkami dyni i płatkami kukurydzianymi posypujemy zupę. Dodajemy też pokruszonymi ser.

Porady

Tym co lubią ostre smaki polecam dodać do zupy kilka kropelek sosu piri piri.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pestki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować