Zupa koperkowa z indykiem

0 (0 ocen)

  • 40 min

Aromatyczna ,delikatna ,pyszna.

  • 40 min

Składniki:

  • 500 g mielonego indyka
    1 duża cebula
    2 łyżki oliwy z oliwek
    2 marchewki
    1 mały seler
    1 pietruszka
    1,2 l gorącej wody
    2 liście ziela angielskiego
    4 ziarna ziela angielskiego
    4 łyżki ryżu
    duży pęczek koperku
    sól ,pieprz

Zupa koperkowa z indykiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Zupa koperkowa z indykiem 1. Cebulę siekamy i razem z mięsem podsmażamy na oliwie (mięso podczas smażenia rozdrabniamy widelcem). Następnie dodajemy starte na dużych oczkach warzywa. Chwilę podsmażamy ,solimy i zalewamy gorącą wodą. Dodajemy ziele angielskie i liście laurowe. Zagotowujemy ,zmniejszamy płomień ,wsypujemy ryż. Gotujemy na wolnym ogniu ok. 20 min. ,od czasu do czasu mieszając. Na koniec wrzucamy posiekany koperek. Zdejmujemy z ognia i doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

Komentarze

Podobne przepisy