Zupa kalafiorowa z węgierska nutą

0 (0 ocen)

  • 40 min

Nowa odsłona tradycyjnej zupy

  • 40 min

Składniki:

  • Pół główki kalafiora
    1 papryka
    2 marchewki
    4 ziemniaki
    3 łyżki prasowej cebulki
    2 kostki rosolowe
    5 łyżek kaszy pęczak
    Koperek
    Woda
    Sól
    Pieprz

Zupa kalafiorowa z węgierska nutą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Warzywa myjemy. Kalafiora dzielimy na różyczki, obrane ziemniaki w kostkę, marchewki w plastry a paprykę w paski. warzywa zalewamy wodą, dodajemy kostki rosolowe i gotujemy około 5 minut. Następnie dodajemy pęczak i gotujemy całość do miękkość warzyw. Pod koniec gotowania doprawiamy solą i pieprzem. Dodajemy cebulkę i posiekany Koperek

Porady

Zupa smakuje doskonale ugotowana na rosole z kury

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy