Zupa kalafiorowa z makaronem

4.89 (187 ocen)

Pyszna, szybka zupa na rosole.

Składniki:

  • 1 mały kalafior
    kawałek pora (60 g)
    1 mała marchewka (60 g)
    3 łyżki makaronu w kształcie ryżu lub innego drobnego
    2 szklanki rosołu
    1,5 szklanki wody
    0,5 szklanki mleka skondensowanego niesłodzonego
    1 łyżka drobno posiekanej zielonej pietruszki
Wystaw ocenę:

4.89 (187 ocen)

Zobacz również:

Zupy Zupa kalafiorowa

Zupa kalafiorowa z makaronem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pora płuczemy, przekrawamy wzdłuż na pół, a następnie kroimy w cienkie paseczki. Marchewkę obieramy, płuczemy i kroimy w ćwierćplasterki. Kalafior płuczemy i dzielimy na małe różyczki.
  • 2. Rosół z wodą zagotowujemy, wkładamy pora i marchewkę, zagotowujemy, dodajemy kalafiora, gotujemy na małym ogniu 5 minut, wsypujemy makaron i gotujemy do miękkości warzyw. Dodajemy mleko skondensowane, zagotowujemy. Zupę podajemy posypaną zieloną pietruszką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kalafior

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować