Zupa kalafiorowa

4.5 (171 ocen)

Kalafiorowa to jedna z moich ulubionych zup. Nie wymaga dodatku ziół, przypraw, bo sama w sobie jest bardzo aromatyczna.

Składniki:

  • 1 duży kalafior
    3 marchewki
    1 pietruszka
    1/2 pęczka koperku
    3 ziemniaki
    1 por
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (171 ocen)

Zobacz również:

Zupy Zupa kalafiorowa

Zupa kalafiorowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kalafior dzielimy na części.
  • 2. Marchewkę i pietruszkę obieramy. Wraz z porem kroimy w plasterki.
  • 3. Ziemniaki obieramy, kroimy w kostkę.
  • 4. Koperek siekamy.
  • 5. Warzywa przekładamy do garnka i zalewamy wodą tak by zakryła warzywa. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Gotujemy około 40 minut, aż warzywa zmiękną.

Porady

Zupę możemy zmiksować w blenderze, uzyskamy wtedy zupę krem.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kalafior

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować